Bacalaureat 2020 – Calendarul examenului, cand vor avea loc probele.

Iata ca a venit si momentul in care calendarul bacalaureat 2020 a fost aprobat in ciuda restrictiilor cauzate de coronavirus. Iata cum se va desfasura examenul in acest an.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2020 a fost aprobat de ministerul Educatiei si Cercetarii. Astfel prima proba ( Limba si literatura romana va avea loc pe data de 22 iunie conform unui comunicat al ministerului Educatiei.

Inscrierile au astfel loc in perioada 3 – 10 iunie urmand ca intre 11 – 17 iunie sa fie efectuata echivalarea competentelor digitale si lingvistice.

Proba scrisa pe 23 iunie proba de limba si literatura materna proba E b)
Pe 24 iunie 2020 va avea loc Proba de profil – Proba E c)
Proba scrisa, pe 25 iunie proba la alegere a profilului si specializarii – proba E d) cu afisarea rezultatelor pe 30 iunie ora 12.00.

Se pot depune contestatii in intervalul orar 16 – 20 in data de 30 iunie si in intervalul orar 08 – 12 in data de 1 iulie.
Rezultatele dupa rezolvarea contestatiilor urmand a fi afisate pe 5 iulie.

Mod de desfasurare a examenului de bacalaureat 2020 in contextul pandemiei coronavirus COVID-19

Fiecare candidat va fi repartizat la o distanta de 2 metri stanga / dreapta / fata / spate.

Centrele de examinare care indeplinesc conditiile vor fi nominalizate pana la data de 8 iunie.

Avand in vedere posibilitatea ca unii elevi sa se afle in izolare sau chiar sa fie confirmati cu noul coronavirus inclusiv cei cu comorbiditati vor sustine probele conform unei proceduri speciale momentan necomunicate.

Examenul national de Bacaluareat 2020 va fi supravegheat de minimum un profesor asistent. De asemenea se vor respecta toate procedurile igienico-sanitare a unitatilor, a personalului si a elevilor.